Sega varslar nästan 250 anställda och säljer Relic Entertainment

Det har varit ett par ganska trevliga veckor där vi inte behövt rapportera om begåvade utvecklare som förlorar sina jobb inom spelsektorn på närmast daglig basis, men Sega återgår till vad som känns som det nya normala genom att avisera fler uppsägningar.

Det japanska företaget meddelar att runt 240 anställda inom hela företaget kommer förlora sina jobb. Majoriteten av dessa uppsägningar förväntas drabba den redan splittrade Creative Assembly (som nyligen avskedade en massa personal ändå, samtidigt som det till synes nästan färdiga {Hyenas} lades ner) och Sega Europe-teamen, även om Sega HARDlight också drabbas av några nedskärningar.

Relic Entertainment slipper dock säga upp folk, men det beror på att Sega säljer {Company of Heroes 3}-utvecklaren. Relic kommer dock inte hamna hos någon annan utgivare, utan satsar istället på att bli indie, precis som Toys for Bob nyss gjorde.

Med dessa uppsägningar medräknade är den totala siffran för förlorade jobb i spelindustrin 2024 nu cirka 8000, vilket är cirka 3000 färre än 2023, och ändå är vi bara i slutet av mars…

<bild>Riktigt trist påskfirande från Segas sida.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar