Xbox Rare Achievement kunde ha låtit väldigt annorlunda

Idag är konceptet med Achievements vardagsmat och nästan alla större spelplattformar har ett liknande koncept. Det var faktiskt Microsoft som startade det hela i och med lanseringen av Xbox 360 som hade Achievements redan från start år 2005.

På grund av populariteten införde Valve en kopia två år senare, och året därefter hakade även Sony på (troféer), och sedan dess har det blivit mer eller mindre standard. Men konceptet har fortsatt vidareutvecklas och en av nyheterna som lagts till är så kallade Rare Achievements, ett ljud som gör många lite extra glada när det plingar på skärmen.

Men faktum är att det kunde ha låtit helt annorlunda. Via Instagram delar tidigare Xbox-medarbetaren Larry "Major Nelson" Hryb med sig av ett tidigt prototypljud och skriver:

"When I was working on the Xbox Rare Achievement sound, we went through quite a few iterations. This was one we rejected."

Du kan lyssna hur det kunde ha låtit i Instagram-inlägget nedan, och behöver du påminnas om hur Rare Achievement-ljudet faktiskt låter så kan du lyssna här.

<social>https://www.instagram.com/reel/C6R-LLpAIbA/</social>
<bild>Vad tycker du om det skrotade Rare Achievement-ljudet?</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar