Xbox förutspås bli en helt digital plattform under nästa generation

Fysisk media klamrar sig med nöd och näppe kvar inom spelindustrin, även om försäljningen störtdyker och digitalt i allt större utsträckning blivit de facto standard.

Precis som tidigare är det nu även Xbox som går i bräschen för att pusha på den digitala migrationen än mer och många analytiker förutspår nu att nästa generation konsoler från Microsoft kommer att bli helt digitala.

Vi har redan sett tecken på vad som komma skall, med ett antal stora lanseringar som helt skippat fysisk media (i varje fall inledningsvis), däribland Hellblade 2 och Alan Wake 2.

Internt har även Microsoft gjort stora förändringar och stängde bland annat ner en stor del av sin interna avdelning som hanterar fysiska lanseringar.

Mat Piscatella är en av de många industrivetare som är övertygade om att nästa generation av Xbox kommer att bli helt digital, samt att även Playstation högst sannolikt också lär följa i samma fotspår.

Han tror dock att Nintendo kommer fortsätta stödja fysisk media även fortsättningsvis, men slutligen även de går över till att enbart lansera sina spel digitalt.

Vad är dina tankar om nästa generation av konsoler, kommer de att bli helt digitala?

<social>https://x.com/matpiscatella/status/1804932241510019566</social>

Källan

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar