Vilket Bethesda-äventyr har flest personer spelat igenom?

När man star sina första stapplande steg i ett Bethesda-rollspel vet man med säkerhet att man har minst 100 timmars äventyrande framför sig med en mastig kampanj som kantas av ett halvt oändligt antal sidouppdrag.

Många har spelat titlar i Elders Scrolls- och Fallout-serierna och lagt ner hundratals timmar utan att gå igenom storyn och andra påbörjar dem men slutför dem aldrig av olika anledningar. Men vilket av deras rollspel är egentligen det mest genomspelade? Det vet vi nu, åtminstone till Xbox (och man kan misstänka ungefär samma resultat till PC och Playstation), efter att TrueAchievements.com kollat hur många som låst upp den Achievement man får när kampanjen spelen klarats av – med brasklappen att {Fallout: New Vegas} inte har någon sådan Achievement och därför vet vi inget om just det.

Det visar sig att det spel som flest klarat efter att de påbörjat det är {Fallout 3} där 35% av Xbox-spelarna världen över klarade av äventyret. Därmed slår det tvåan {The Elder Scrolls V: Skyrim}, där 30% av spelarna klarade det under Xbox 360-generationen (senare utgåvor ej medräknade).

Minst avklarat av Bethesdas spel är {Starfield}, men det var å andra sidan första spelet som ingick med Game Pass vid lanseringen och därför nådde betydligt fler spelare än tidigare delar. Man kan misstänka att väldigt många bara laddade ner det och provade det, innan de bestämde sig för att lira något annat istället.

Hur ser det ut för din egen del, vilka Bethesda-spel har du själv spelat igenom kampanjen i och vilka har du lämnat oklarade?

<bild>"War… war never changes…"</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar