Vilken Dragon’s Dogma 2-version flyter bäst?

Idag fick vi äntligen berätta vad vi tycker om {Dragon’s Dogma 2}, och om du läst vår recension vet du såklart att vi gillar det. Spelet släpps till PC, Playstation 5 och Xbox Series S/X – och som du kanske anar finns det vissa skillnader mellan versionerna som kan vara bra att känna till, i synnerhet som Capcom bara erbjuder en grafikinställning.

Youtube-kanalen ElAnalistaDeBits har gjort ett hästjobb med att jämföra de olika utgåvorna, och föga överraskande är det PC som är bäst, även om det verkar finnas vissa optimeringsproblem (som Capcom dock säger sig jobba på). Bland annat kan PC-spelare avnjuta bäst laddningstider, högst bilduppdatering och längst draw distance.

Mellan Playstation 5 och Xbox Series X är det som väntat jämnare. Xbox-versionen flyter dock något bättre och har i snitt 2-3 fler bilder per sekund. Playstation 5 kan dock glädjas åt aningen bättre skuggor samt en något längre sikt. Båda versionerna renderas i 2160p med ray-tracing, och detta går alltså inte att ändra.

Xbox Series S kör spelet i 1440p, men har ingen ray-tracing och sämre reflektioner samt något lägre bilduppdatering (ett snitt på 35 bilder per sekund). Överlag ser denna version ölverraskande bra ut.

<social>https://www.youtube.com/watch?v=4cFHSGzaPN8</social>
<bild>Bäst allt till PC, bättre grafik till Playstation 5 eller bättre bilduppdatering till Xbox Series X?</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar