Vackra Realm of Ink släpps via Early Access den 17 maj

Med det begränsade antalet storspel som kommer i maj är det verkligen en perfekt tid att dyka ner i en indietitel. För er som letar efter ett snyggt spel med ett action/roguelite-tema kanske vi nu hittat det perfekta spelet åt er, då kinesiska utvecklaren {Leap Studio} bekräftar att {Realm of Ink} släpps till {Steam} som Early Access från och med den 17 maj.

Spelet bygger på 2,5D-grafik med design inspirerad av kinesisk bläckkonst som sedan kombineras med ett stridssystem som för tankarna till {Hades}. Spelets story utforska den filosofiska betydelsen av livet samtidigt som den korsar in på både nihilismens och existentialismens områden, och om detta omsätts till gameplay på ett bra sätt kan vi ha en riktig höjdare att se fram emot.

{Realm of Ink} kommer vid premiären på den norska nationaldagen erbjuda fyra akter och åtta bossar att spela igenom. Den första av de spelbara karaktärerna vi får är {Red the Swordswoman} som kan använda tre unika vapen. Dessutom kan vi förvänta oss 20 {Ink Gem}-färdigheter uppdelade i fyra kvalitetsnivåer, plus 15 {Ink Pets} som finns i över 40 unika former samt 150 perks – och allt detta kan upplevas medan du tuffar igenom cirka 30% av den totala kampanjen. Skulle du nå slutet av Early Access-utgåvan väntar ett {Endless}-läge där du kan fortsätta spela så länge du vill.

{Leap Studio} lovar att {Realm of Ink} ska lanseras som 1.0-läge (ett färdigt spel) och även släppas till konsolerna senare under 2024, allt medan Early Access-versionen ska få flera uppdateringar som lägger till nytt innehåll (till exempel fler spelbara karaktärer, extra vapen och {Ink Pets}, ytterligare bossar samt spelmekanik med mera) och ytterligare optimeringar, men allt detta ska vi få veta mer om längre fram.

Tills dess, se till att kolla in den nya bossfight-trailern för {Realm of Ink} nedan.

<video>

<bild>Realm of Ink baseras på klassisk kinesisk målarkonst.</bild>
<bild></bild>
<bild></bild><bild></bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar