Turtle Beach köper tillbehörstillverkaren PDP för drygt 1,2 miljarder kronor

Turtle Beach är en av de större tillverkarna av tredjepartstillbehör och de är kända för att leverera förstklassiga kontroller, headset och mycket annat. Nu meddelas att de köper upp en annan tillverkare av kringutrustning, nämligen PDP.

Även om de definitivt inte är lika kända, är PDP fortfarande ganska stora och kända för bra och innovativa produkter som den nyligen tillkännagivna Riffmaster Wireless Guitar Controller. Det är fortfarande okänt om Turtle Beach kommer att byta namn på allt till PDP eller behålla namnet för vissa produkter, och de skriver i sitt pressmeddelande:

"The Transaction combines two leading gaming companies with industry-leading teams, significant product momentum and proven track records of delivering profitable growth. The Transaction substantially grows the size of Turtle Beach. Bringing PDP’s leading gaming controller category to Turtle Beach will provide additional scale and create future development opportunities."

Affären är värd 118 miljoner dollar, och det ska bli intressant att se vad detta innebär för de båda inblandade företagens produkter framöver.

<bild>Den nyligen lanserade Turtle Beach Stealth Ultra är för närvarande en seriös utmanare som det bästa handkontrollalternativet till Xbox.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar