The Phantom Menace är den mest sedda Star Wars-filmen på Disney+

När George Lucas efter två decennier återvände till Star Wars på allvar med prequel-trilogin, var det långt ifrån alla som jublade. Tvärtom fick den mycket kritik. I takt med att generationen som växte upp med dem blivit äldre, har de dock växt i popularitet och idag är Maul, Dooku, klonkrigen, Hayden Christensen som Vader och Queen Amidala samt alla intressanta planeter självklara inslag i Star Wars-mytologin.

Och nu… 25 år efter lanseringen av Star Wars: The Phantom Menace visar det sig att kärleken till föregångarna är större än någonsin, faktiskt även större än till originaltrilogin. Enligt Variety är Phantom Menace nämligen den mest sedda Star Wars-filmen på Disney+, och slå alltså alla andra Star Wars-rullar.

Eftersom det är film ett, kan man misstänka att många börjar där när de ska se hela Skywalker-sagan, men det är rimligen inte så många som gör på det sättet för att det ska ge ett så spektakulärt utslag. Sannolikt har många förmodligen väldigt fina minnen av rullen, eller vad tror du är orsaken?

<bild>En vattendelare när det begav sig, men idag är Phantom Menace väldigt älskad.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar