Take-Two köper upp Gearbox

Då var det alltså klart. Gearbox som länge representerat kronjuvelen i den tidigare så skimrande Embracer-kronan lämnar den svenska jätten bakom sig och blir nu istället uppköpt av Take-Two.

Prislappen landade i slutändan på knappt fem miljarder kronor, mindre än hälften av de 13 miljarder kronor som Embracer betalade för Gearbox för knappt tre år sedan.

Uppköpet kommer inte som någon direkt överraskning för de som följt Embracer de semaste månaderna och att de sökt en köpare för Gearbox är ingen hemlighet.

Att de däremot nu genomför den tänkta affären med mer än åtta miljarder i förlust, det däremot får ses som en smärre chock och antydning om hur stort behovet är att få in pengar i kassaflödet.

En talesperson från Take-Two kommenterade uppköpet och lämnade följandeuttalande:

"Our acquisition of Gearbox is an exciting moment for Take-Two and will strengthen our industry-leading creative talent and portfolio of owned intellectual property, including the iconic Borderlands franchise,"

Gearbox högsta höns Randy Pitchford lade till följande angående affären:

"I’m incredibly excited about what we can accomplish now we’re fully aligned as one."

Gearbox som i dagsläget har sex olika projekt under utveckling, varav fem uppföljare och två kopplade till Borderlands och Homeworld skall enligt information fortsätta som planerat under Pitchfords ledning.

Vad tycker du, blir Take-Two ett bra nytt hem för Gearbox?

<bild>Gearbox nya hem.</bild>

Källan

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar