Synopsis till nedlagd Metal Gear Rising-uppföljare har avslöjats

2013 lånade Hideo Kojima och Konami ut Metal Gear-licensen till Platinum Games (Bayonetta, Nier: Automata, Vanquish) för ett hack n’ slash-äventyr med allas våran Raiden i huvudrollen. Spelet fick som bekant aldrig någon uppföljare, men tydligen ska en fortsättning ha varit i planeringsstadiet. I alla fall enligt en ny video från Youtubern DidYouKnowGaming, som ska ha talat med anonyma källor från utvecklingsteamet.

Källorna ska ha lagt ut en synopsis för berättelsen, vilken skulle äga rum under en tre-års period runt 2011-2014, det vill säga mellan Metal Gear Solid två och fyra, och före det första Metal Gear Rising. Titeln skulle bli den första att använda den då splitternya Fox Engine-motorn och vara helt open world.

Berättelsen skulle utspela sig i tre akter och centreras kring revansch och räddning av Olga Gurlukovichs barn, som blivit tillfångatagen av en amerikansk finansman kallad Wexler, och fungera som en origin-story för hur Raiden blir en veritabel cybersamuraj. Vi skulle därtill få en glimt av Solid Snake i form av en cameo.

Kolla in videon här, spola fram till 3.20-strecket och dröm dig tillbaka.

<bild>Hade du velat se en fortsättning på Metal Gear Rising: Revengeance?</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar