Stor Disney-investerare tar strid mot företagets påstådda woke-satsningar

Du kanske inte känner till namnet Nelson Peltz, men det är en av världens rikaste personer som nu vill påverka Disney genom att köpa upp två styrelseplatser. Peltz är en aktivistinvesterare och anser att det behövs stora förändringar i bolaget.

Han säger till Financial Times att han inte vill att Disneys VD Bob Iger ska få sparken, men att strategin för hur Disney gör filmer bör förändras rejält eftersom de allt oftare handlare om politiskt korrekta budskap snarare än underhållning: "People go to watch a movie or a show to be entertained. They don’t go to get a message."

Peltz kritiserade även i skarpa ordalag några av Disneys senaste produktioner och skrädde inte orden om de "woke"-budskap som han anser förstör: "Why do I have to have a Marvel that’s all women? Not that I have anything against women, but why do I have to do that? Why can’t I have Marvels that are both? Why do I need an all-Black cast?"

Vissa på Disney har redan kommenterat saken och sagt att Peltz inte är lämplig att vara med i styrelsen eftersom han har dessa värderingar. Vad tycker du om detta?

<bild>Om en mångmiljardär får som han vill kan Disney komma att förändras rejält framöver.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar