Steam har nu blivit förbjudet i Vietnam

Precis som Kina är Vietnam en kommunistisk enpartistat och anses allmänt vara ett av Asiens mest auktoritära samhällen. Det brukar leda till en något flexibel syn på frihet och mänskliga rättigheter, och nu har de av oklar anledning förbjudit Steam.

En möjlig förklaring till detta märkliga drag, vilket påpekas av Vietnamnet.vn, är att lokala spelutvecklare nyligen klagat på att det är svårt för dem att konkurrera med de tusentals internationella spelen på plattformen. Spel som utvecklas lokalt måste dock godkännas av regeringen och samma process gäller inte för andra internationella titlar, och man kan misstänka att den kreativa friheten och därmed underhållningsvärdet tar stryk när kommunistpartiet har fler än ett finger med i spelet.

GamesIndustry.biz spekulerar dock istället i att förbudet beror på "Valve’s business operations". I skrivande stund har Steam inte bekräftat den exakta anledningen till varför plattformen blockerats för användare inom regionen (vilket vi antar betyder att alla köpta spel är borta).

<bild>Världens kanske mest populära speltjänst. Dock inte i alla länder.</bild>

Tack Eurogamer

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar