Sony: Zelda-filmen skapas i ”samarbete” med Miyamoto

Det var många som drog en lättnades suck åt att The Super Mario Bros Movie blev så väldigt bra som den faktiskt blev, och faktiskt hyllade ursprungsmaterialet och snarast tog det till nya höjder. En av förklaringarna till detta var att Illumination arbetade nära Nintendo och att självaste Marios skapare – Shigeru Miyamoto – var producent.

Med den kommande Zelda-filmen är det betydligt mer som kan gå fel dock. Dels är det inte en animerad film och det måste därför verkligen klaffa med perfekt casting samt trovärdiga omgivningar, dels ska Link prata nu, och det har han som bekant aldrig gjort tidigare.

Men Sony är inte oroliga. I en Deadline-intervjun med Sony Motion Pictures Group chairman Tom Rothman får han frågan om hur de ska undvika fallgroparna för filmer baserade på TV-spel:

"Because the movie is being developed and made in the closest possible collaboration with Shigeru Miyamoto. He’s a true genius in that world, and it’s really his strong vision that is motivating it. He created it and understands it thoroughly. You only to look at the results of Super Mario Brothers to see."

Och bättre konsultation än så är givetvis svårt att hitta, vi håller tummarna för att filmen faktiskt lever upp till sin fulla potential.

<bild>Tror du Zelda-filmen blir lika bra som Marios animerade äventyr?</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar