Sony presenterar en ny chefsduo för Playstation

I september förra året bekräftade Jim Ryan att han skulle gå i pension som VD för Sony Interactive Entertainment den 31 mars. Detta ledde till att Hiroki Totoki fungerat som tillfällig VD för SIE under de senaste sex veckorna, men det japanska företaget har äntligen hittat lämpliga ersättare.

Och ja, det är ersättare i plural. Sony avslöjar nämligen att Hermen Hulst och Hideaki Nishino ersätter Ryan som co-CEO den 1 juni.

Några av er har säkert hört talas om Hermen Hulst, eller åtminstone sett honom i en Playstation-stream, showcase eller intervju. Han är chef för Playstation Studios just nu och var med och grundade {Horizon: Zero Dawn}-studion Guerrilla Games. Nishino är också en Sony-veteran, men har hållit sig mer bakom kulisserna. Detta kommer uppenbarligen att vara fallet även i framtiden.

Duon ska tydligen ha olika ansvarsområden. Hulst blir VD för SIE:s Studio Business Group, som omfattar Playstation Studios, Bungie och Playstation Productions. Det sistnämnda innebär att han även ansvarar för kommande filmer, TV-serier, serietidningar och liknande som baseras på Playstations varumärken.

Samtidigt kommer Nishino vara VD för Platform Business Group. I princip ska han övervaka allt som inte är kopplat till att skapa programvara. Han ska istället ansvara för SIE:s teknik, produkter, tjänster och plattformsupplevelse, samtidigt som han tar hand om tredjepartsutgivare, utvecklarrelationer, marknadsföring av hårdvara och liknande.

Tiden får utvisa om det är en bra lösning att låta en före detta spelutvecklare leda underhållningsdelen av Playstation och låta någon annan ta hand om det övriga. Tror du att det här kommer leda till ett bättre Playstation, eller borde Jim Ryan ha fortsatt?
<bild>Hermen Hulst är en av två nya Playstation-chefer.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar