Sony har nu sålt 59,2 miljoner PS5-enheter

Under den tidiga tisdagsmorgonen lämnade Sony sin senaste finansiella rapport för perioden januari – mars samt räkenskapsåret 2023, där de bland annat hade massor av information om Playstation 5 att förtälja.

Som vi berättade i februari hade Sony hoppats på att sälja 25 miljoner konsoler under räkenskapsåret (april 2023 till mars 2024), men efter att försäljningen bromsade in drog de ner förväntningarna med fyra miljoner till 21 miljoner enheter. Inte heller detta mål lyckades de nå dock, men väl ganska nära och totalt har 20,8 miljoner Playstation 5 sålts under perioden. Sony skriver även det under senaste kvartalet såldes 29% färre konsoler än under samma kvartal 2023.

Nu skriver de att det räknar med att Playstation 5 ska fortsätta sjunka försäljningsmässigt under innevarande räkenskapsår (som slutar i mars 2025), och landa på totalt 18 miljoner enheter. Det kan låta märkligt med tanke på att de under året väntas släppa en Playstation 5 Pro, men de har tidigare flaggat för att inga stora spel i deras mest populära serier ska lanseras under året, vilket naturligtvis påverkar.

Även om det är trist att se försäljningen underprestera för Sony så fortsätter den dock sälja stabilt och är den historiskt tredje snabbast säljande Playstation-konsolen (efter Playstation 2 och 4) och ligger nu på totalt 59,2 miljoner sålda enheter, vilket beräknas vara mer än dubbelt så mycket som Xbox Series S/X.

Vad tror du Sony behöver göra för att den här generationen inte ska leda till tappade marknadsandelar för Sonys del?

<social>https://www.threads.net/@tomwarrenuk/post/C68KjYIuKq3</social>

<bild>Siffrorna är fram till den sista mars, så i praktiken har PS5 nästan garanterat redan klättrat förbi 60 miljoner enheter.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar