Rykte: Microsoft vill snabba på Fallout 5-utvecklingen

Det har varit gott om rapporter och tecken på att arbetet med {The Elder Scrolls VI} nu är i full gång hos Bethesda, samtidigt som de även fortsätter arbetet med {Starfield}, både var det gäller underhåll och nytt innehåll.

Dessutom är de i någon kapacitet även igång med arbetet med {Fallout 5}, där vi tidigare kunnat rapportera att skaparna av Amazon Prime-serien Fallout fick lite förhandsinformation för att storyn inte skulle krocka med det kommande spelet.

Men när släpps det? Tyvärr verkar det dröja väldigt, väldigt länge och Bethesda har flera gånger sagt att de först ska lansera The Elder Scrolls VI – vilket sannolikt ligger åtskilliga år fram i tiden. Men nu kommer en liten strimma hopp.

Efter de enorma framgångarna med Fallout-serien och det kraftigt ökade intresset för spelen vill Microsoft nu påskynda arbetet med nästa äventyr, och i senaste episoden av Xbox Two-podden säger Windows Centrals pålitlige redaktör Jez Corden att Xbox-teamet vill hitta en lösning:

"They’re currently formulating plans on how to get the next Fallout, here for us, sooner rather than later. That’s what they’re talking about, from what I understand."

En rimlig tanke är att Obsidian – som tidigare gjorde {Fallout: New Vegas} (och har anställda från skaparna av de båda första huvudspelen i serien) – får uppdraget att skapa ett mellanspel så Bethesda får kämpa vidare med Starfield och The Elder Scrolls VI innan de på allvar tar itu med Fallout 5.

En lösning åtminstone vi skulle uppskatta då Fallout: New Vegas ofta anses vara seriens bästa spel från de senaste 20 åren. Vad tycker du själv Microsoft och Bethesda bör göra för att kunna tillfredsställa Fallout-fansens sug efter nya äventyr?

<bild>Tillbaka tidigare än vi kanske tror?</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar