Rykte: Den uppdaterade Xbox-kontrollen har fysisk switch för Bluetooth- eller Xbox-läge

Som du kanske minns drabbades Microsoft av en dunderläcka i höstas som bland annat avslöjade att företaget arbetar på en ny modell av Xbox Series S/X samt en uppfräschad handkontroll med flera nya funktioner.

Sedan dess har vi inte hört något mer om just detta, men den nya handkontrollen lever fortfarande enligt flera välkända insiders och journalister, däribland The Verge-redaktören Tom Warren. En annan person som tror på detta är Jez Corden, redaktör för Windows Central. I senaste avsnittet av sin podcast pratar han om just denna uppdaterade handkontroll och berättar att den har en fysisk switch som låter dig välja mellan Bluetooth och Xbox.

Redan idag kan dina Xbox Series S/X-handkontroller göra detta om du dubbelklickar på sync-knappen, men en fysisk switch är onekligen enklare och kan förhoppningsvis leda till att fler inser att de kan spela sina mobilspel och annat med sin vanliga Xbox Series S/X-handkontroll.

Detta är dock ingen officiell bekräftelse, även om Corden normalt är pålitlig. Om denna nya handkontroll faktiskt blir av återstår att se, men enligt ovan nämnda läcka skulle den släppas i år och Microsoft har bekräftat att de har Xbox-hårdvara på gång.

<bild>En ersättare till Xbox Series S/X-handkontrollen tycks vara på ingående.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar