Rapport: Sony vill köpa Paramount för närmare 300 miljarder kronor

Konsolidering är fortfarande mycket populärt i mediebranschen, och vi har sett det både bland de stora speljättarna, men framför allt bland filmstudiorna, där det redan innan bara fanns ett fåtal jättar kvar.

Och frågar man Wall Street Journal lär det snart vara en filmjätte mindre, då Sony Pictures och investmentbolaget Apollo Global tillsammans lagt ett bud på 26 miljarder dollar (runt 284 miljarder kronor) på Paramount. Detta backas upp av New York Times.

Första tecknen på detta dök upp redan för en månad sedan, men då fanns ingen prislapp och inga andra detaljer. Det verkar dock inte pågå några direkta förhandlingar mellan Sony och Paramount, utan det handlar snarare om att Sony levererat vad som kallas en "nonbinding expression of interest".

Om affären går igenom skulle Sony i princip bara absorbera Paramount som blir en del av Sonys befintliga imperium (och Sony skulle därmed göra Halo-serien), även om det verkar som att varumärket skulle finnas kvar. Under Paramount finns bland annat Nickelodeon, CBS, Comedy Central, Showtime och MTV för att nämna några, samt flera streamingtjänster.

Sony är för närvarande den enda stora filmjätten utan en streamingtjänst, och Paramount och Sony tillsammans skulle onekligen vara ganska tungt.

<bild>Snart kanske det står "A Sony Company" under loggan istället.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar