Räkna inte med Dead Space 2 Remake

Med bara några månaders mellanrum släpptes först {The Callisto Protocol} sent 2022 följt av {Dead Space Remake} tidigt 2023, där förstnämnda utvecklades av en nybildad studio – Striking Distance Studios – som i hög grad bestod av samma personer som utvecklade original-{Dead Space}. EA-teamet som gjorde Dead Space Remake var istället den studio Ubisoft-veteranen Jade Raymond grundade för snart tio år sedan, Motive Studio.

Medan The Callisto Protocol underpresterade kommersiellt, gick remaken av Dead Space istället ganska hyfsat, även om EA aldrig delade med sig av några officiella försäljningssiffror. Fansen har flitigt efterfrågat även en remake på {Dead Space 2}, men utöver vaga rykten och kommentarer från utvecklarna om att de är intresserade av att göra om även del två, har vi inte hört något konkret.

Så… kommer spelet? Tyvärr verkar det inte så, nyligen kunde vi rapportera att Motive istället skulle bidra till utrvecklingen av nästa Battlefield samt att de dessutom filar på ett {Iron Man}-spel. Men kanske var det ändå planerat att släppas?

Igår sade journalisten Jeff Grubb i Giant Bombcast att utvecklingen av Dead Space 2 Remake lagts ner i konceptfasen på grund av att EA inte tyckte det sålt tillräckligt mycket. Detta ledde i sin tur till att EA till IGN därefter dementerade uttalandet och sade att de "don’t normally comment on rumors but there is no validity to this story".

Och där kunde historien ha varit slut, men faktum är att Grubb stod på sig och följde upp med ett nytt uttalande och skrev på X: "Dead Space 2 was definitely being planned. It had a code name. And they aren’t making it now."

Oavsett vilken part du tror på så verkar det inte bli något Dead Space 2, något även journalisten Jason Schreier styrker i en Bloomberg-artikel, och lägger via X till att arbetstiteln Grubb pratar om mycket riktigt är korrekt, men menar att det inte var Dead Space-relaterat. EA vet dock att fansen och media skulle bli oerhört upprörda om de fick höra att EA lagt ner utvecklingen av Dead Space 2, vilket gör att man kan misstänka att det ligger i deras intresse att historien inte får spridning. Vi får se om någon eventuellt inblandad utvecklare så småningom ger oss sanningen via exempelvis LinkedIn eller sociala medier.

Vad tror du om saken, var Dead Space 2 Remake på väg, men lades ner av EA, eller har det aldrig ens varit påtänkt?

<social>https://twitter.com/JeffGrubb/status/1778128923466903868</social>
<bild>Hur ser ditt eget intresse för Dead Space 2 Remake ut?</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar