Räkna inte med att få se någon uppföljare till Brightburn

Den onda snorungen Brightburn med sina Stålmannen-liknande superkrafter blev kanske inte den kolossala framgång som regissören David Yarovesky hoppats på. Men med en budget på runt 100 miljoner och biljettintäkter motsvarande tre gånger produktionskostnaden, samt en liten men hängiven samling fans – så fanns där ändå hopp om en uppföljare.

Något som det snackats från och till om. Ja, faktiskt så sent som i september förra året. Men nu har Gunn dessvärre kommit ut och dementerat alla rykten, det lär högst sannolikt aldrig bli någon uppföljare till Brightburn. Något som helt beror på att rättigheterna till karaktären befinner sig i limbo.

Gunn själv beskriver situationen som fullständigt hopplös och beskrev hur han själv bara äger 50% av varumärket.

"We talked about it early on. But the rights are all f*cked up (I only own half) so it’s unlikely that it will ever happen."

Exakt vem som sitter och ruvar på den andra hälften gjordes aldrig tydligt, men källor pekar på H Collective, vilka tidigare uttalat ett intresse kring att göra en uppföljare invoverande AI, Metaverse och Web3. Vilket då gissningsvis Gunn inte varit det minsta intresserad av.

Vad tyckte du om Brightburn, och hoppas du på att få se en uppföljare en vacker dag?

<bild>Snorungen från helvetet.</bild>

Källan

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar