Putin tycker att Ryssland ska göra sina egna spelkonsoler

Konsolspelare som är bosatta i Ryssland har det inte speciellt lätt just nu. För efter att Vladimir Putin inlett sitt invasionskrig mot Ukraina har sanktionerna stått som spön i backen och det ena företaget efter det andra har pausat eller helt valt att lämna landet.

Detta inkluderar både Sony, Microsoft och Nintendo som alla tre helt pausat sin försäljning av spel och konsoler i landet, både fysiskt och digitalt. Det är dock inget som hindrar de mest dedikerade från att illegalt importera spel till landet, men det verkar som att Kremlin nu vill få till en mer permanent lösning.

Under ett möte i veckan som gick påpekade nämligen Vladimir Putin att Ryssland själva borde producera spel och konsoler för sina invånare, och han har nu enligt källor beordrat sin regering att undersöka frågan närmare. Det skulle dessutom handla om både stationära likväl som bärbara maskiner, komplett med eget operativsystem och molntjänst.

Ryska tidningen Kommersant som rapporterade om nyheten och sa:

"Market participants say that there is no competence to produce their own PlayStation and Xbox consoles, and creating such a system from scratch will take up to ten years."

Så vem vet, kanske kommer Ryssland ha sina egna konsoler inom några år, eller så kanske de startar ett samarbete med Kina.

Hade du velat se en rysk spelkonsol, och vad tror du den hade hetat?

<bild>Det är hög tid för en kommunistisk konsol!</bild>

Källan

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar