Präst spenderade över 40 000 dollar på Candy Crush med kyrkans kreditkort

En katolsk präst i Pennsylvania, USA har hamnat i lite blåsväder, under tre års tid ska han ha spenderat otroliga 40 000 dollar eller runt 440 000 kronor på Candy Crush och Mario Kart Tour. Mycket pengar förstås men det hela blir lite värre för honom eftersom han tog alltsammans på kyrkans kreditkort, något som till slut upptäcktes och rättsliga åtgärder väntar nu.

Prästen som heter Lawrence Kozak åtalas nu för stöld och andra till händelsen kopplade brott. Just nu är han på fri fot efter att ha betalat borgen på 250 000 dollar, vi får väl utgå att han lärt sig sin läxa och inte tagit den summan på kyrkans kort.

Det hela upptäcktes efter att en revisor som jobbat för kyrkans räkning noterat att ett "astronomiskt belopp bestående av Apple transaktioner" fanns när denne gick igenom kyrkans finanser för år 2022. Kozak ska då ha börjat köpa mikrontransaktioner och dylikt på kreditkortet i september 2019 och inte slutat förrän tre år senare i juli 2022. Utöver detta så upptäcktes det även ett Amazon-konto fanns kopplat till prästen och även där hade han nyttjat kyrkans kreditkort för att köpa bland annat en Fire Tablet till sin guddotter.

<bild>Prästen på bilden har inget med saken att göra.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar