Nintendo kommer fortsätta satsa på fysiska spel

Digitala spel växer så det knakar och flera stora butikskedjor i världen har dragit ner på eller rent av slutat sälja fysiska spel i butik. Men det finns såklart fortfarande många som inte tycker de äger ett spel förrän de har en kassett eller skiva i näven.

Så hur kommer det bli i framtiden när framför allt Microsoft och Sony sedan länge börjat släppa endast digitala konsoler? Det har vi såklart inget svar på, men vi vet dock att den som gillar fysiskt även nästa generation kommer ha en vän i Nintendo.

Under presentationen av den senaste finansiella Nintendo-rapporten förklarade företagets högste chef Shuntaro Furukawa att de även i framtiden ska stödja fysiska spel:

"Our objective is not to simply increase the share of digital sales, but to maximize overall game software sales, including sales of physical software. This policy will remain unchanged going forward."

Att bygga konsoler för fysiska spel gör dem både större och dyrare (samt får fler komponenter som kan gå sönder). Vad tycker du om saken, är det ändå rätt att fortsätta satsa på fysiska spel, eller borde Nintendo rikta in sig på en digital generation?

<bild>Om Switch 2 också använder kassetter vet vi inte ännu, men fysiskt blir det iallafall.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar