Netease har utannonserat Overwatch-kopian Marvel Rivals

Imorse kunde vi berätta att ett nytt Marvel-spel skulle avslöjas idag och att det skulle vara en PvP-shooter som tycktes påminna om Overwatch. NU vet vi mer efter att det officiellt avslöjats.

Spelet heter Marvel Rivals och är en PvP-shooter som spelas i lag (sex mot sex) där en mängd av Marvels mest kända hjältar och skurkar möts i välkända omgivningar med förstörbara miljöer. Spelet utvecklas av ett team hos Netease Games som inkluderar veteraner från Call of Duty och Battlefield. Något datum fick vi dock inte, men det finns planer på ett alfatest för i maj.

<video>

Spelet innehåller bland annat karaktärer från Avengers, X-Men och Guardians of the Galaxy, inklusive Black Panther, Spider-Man, Magneto, Magik, Scarlet Witch, Groot, Rocket Raccoon, Iron Man, Hulk, Storm, Doctor Strange med flera. Varje karaktär sägs ha sin egen uppsättning förmågor som kan kombineras med andras för Team-Up Skills. Rocket kan exempelvis rida på Groots rygg och Hulk kan avge gammastrålning för att ladda Iron Mans rustning. Spelarna kommer också kunna använda ytterligare moves och förmågor, som att gömma sig bakom skydd eller använda provisoriska vapen för att orsaka skada.

Bland de många banorna har Asgard avslöjats, liksom Tokyo år 2099 (årtalet beror på storyn i spelet). Grundförutsättningen är att Doctor Doom slagit sig ihop med sin motsvarighet från 2099 och tvingat flera tidslinjer att kollidera i Timestream Entanglement, vilket i sin tur har skapat nya världar och kriser. Nu samarbetar hjältar och skurkar för att stoppa Doom-duon innan en av dem tar fullständig kontroll över den nya sammanslagna verkligheten.

Netease och Marvel Games är transparenta med att Marvel Rivals är ett live service-spel, vilket innebär att vi kan förvänta oss nya karaktärer och banor längre fram.

<bild>Hur sugen är du själv på Marvel Rivals?</bild>
<bild></bild>
<bild></bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar