Mordanklagade skådespelaren O.J. Simpson är död

Den förre detta NFL-spelaren och skådespelaren O.J. Simpson har gått bort i sviterna av prostatacancer som han kämpat emot i flera år. För oss här i Sverige kände vi väl mest igen honom som en av skådisarna från Den nakna pistolen i slutet av 1980-talet men i staterna var han en gång i tiden en riktigt duktig fotbollsspelare i den amerikanska NFL-ligan i elva säsonger för Buffalo Bills och San Fransisco 49ers.

Men varken hans icke befintliga skådespelarkarriär eller hans sportkarriär var det som gjorde att alla plötsligt hade hans namn på sina läppar utan det var när han misstänktes för mordet på sin före detta fru Nicole Brown och hennes vän Ron Goldman 1994 som alla plötsligt visste vem O.J. Simpson var. Vem kan glömma den välkända biljakten som direktsändes på TV när O.J. flydde i sin vita Ford Bronco när han blivit utpekad och skulle förhöras?

Många följde spänt rättegången och vi var många som chockades när han till slut friades 1995 för mordet trots en uppsjö av bevis som lades fram emot honom. 1997 enades dock en jury i ett civilrättsmål att Simpson var skyldig till vållande för annans död och misshandel vilket innebar att han blev skyldig att betala ett skadestånd på hela 33,5 miljoner dollar till dödsbona efter Goldman och Brown. 2008 dömdes han även till 33 års fängelse för ett väpnat rån och kidnappning och 2021 avslutade han sin villkorliga frigivning. O.J. Simpson blev 76 år gammal.

<bild>O.J. Simpson i Den nakna pistolen från 1988.</bild>

<social>https://x.com/TheRealOJ32/status/1778430029350707380</social>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar