Moon Studios utesluter inte ett tredje Ori-äventyr

Två av den förra generationens mest magiska spel var de två magnifikt vackra metroidvania-äventyren {Ori and the Blind Forest} och uppföljaren {Ori and the Will of the Wisps}. Sistnämda släpptes dock för fyra år sedan och hade ett ganska passande slut, och Moon Studios jobbar nu istället på sitt tredje spel som är den helt nya serien {No Rest for the Wicked}.

Därmed kunde man tro att Ori var ett avslutat kapitel för studion, som dessutom gått vidare från Microsoft som utgivare och arbetar nu istället med Private Division. Men tydligen är det inte uteslutet att Ori-sagan kan bli en trilogi. I en Game Informer-intervju säger nämligen studiochefen och creative director Thomas Mahler att han "has some ideas" för ett tredje Ori-äventyr och fortsätter:

"I have a title for it already. I have some ideas, but so far, right now, we are completely focused on No Rest for the Wicked for the time being."

I intervjun medverkade även Moon Studios medgrundare Gennadiy Korol som själv verkade överraskad av berskedet och hade sade "I didn’t know that it was on the table".

Nyligen sade Mahler även att han gärna skulle jobba med Microsoft (som äger Ori-serien) i framtiden, så med lite tur kanske vi har ett nytt Ori att se fram emot om något år – och det är verkligen värt att vänta på.

Om du inte spelat Ori tidigare så ingår det med Game Pass, men du kan även fynda det under pågående Spring Sale med 67% rabatt på Ori: The Collection som innehåller båda äventyren (samt 67-75% rabatt på de enskilda titlarna om du bara vill ha ett av dem).

<bild>Ori-serien erbjuder lika vackra som välljudande och underhållande metroidvania-äventyr.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar