Microsoft kan tänka sig att tillåta Epic Games Store till Xbox

Vi antar att få av er har missat att Microsoft för närvarande försöker bredda Xbox och göra det möjligt att spela plattformen var du än har tillgång till en skärm. Ett sätt de gjort detta på är genom att släppa några äldre titlar till konkurrerande format, främst Switch och Playstation.

En person som verkligen inte är ett fan av slutna spelplattformar som stänger ute andra gamers är Microsofts gaming-boss Phil Spencer, som fick frågan av Polygon om Xbox är redo att ta steget fullt ut och inte bara önska att andra ska lansera sina spel till Xbox, utan mer specifikt om han kunde se en framtid där Epic Games Store fanns till Xbox:

"Yes. [Consider] our history as the Windows company. Nobody would blink twice if I said, ’Hey, when you’re using a PC, you get to decide the type of experience you have [by picking where to buy games]. There’s real value in that."

Genom att tillåta tjänster som Epic Games Store, Itch.io eller eventuellt Steam till Xbox – skulle det plötsligt bli möjligt att bläddra i olika butiker för att hitta bättre priser, och även spela titlar som officiellt inte finns tillgängliga till Xbox (som Sonys Steam-spel) genom att använda en annan onlinebutik.

Vad tycker du om den här idén?

<bild>Det verkar som att vi i framtiden kanske inte bara ha en butik att välja på när vi ska köpa spel till Xbox.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar