Mario Kart 8 Deluxe är Nintendos mest sålda spel någonsin

Att Mario Kart 8 Deluxe är ett omåttligt populärt spel till Nintendos hybridkonsol har vi vetat länge och det har bland annat redovisats som den mest sålda titeln till Switch. Framgångssagan slutar dock inte där, för i Nintendos senaste säljrapport som sträcker sig fram till den 31:a mars i år, står det klart att Mario och hans vänner har sålt i nästan 62 miljoner exemplar, vilket betyder att rörmokar-rallyt driftar upp till förstaplatsen över den japanska jättens mest sålda spel någonsin. Super Mario Bros, som fram till helt nyligen hade förstaplatsen, sedan många år tillbaka, ligger i nuläget på 58 miljoner sålda kopior.

Mario Kart 8 Deluxe släpptes som bekant ursprungligen till Wii U (dock utan Deluxe i namnet) och sålde 8,4 miljoner exemplar, som av förklarliga skäl inte är inkluderade i siffrorna för Switch-versionen. Men om vi skulle välja att se Mario Kart 8 som ett spel, oavsett format så kan vi efter lite enkel lördagsmatematik konstatera att titeln som helhet har överstigit hiskeliga 70 miljoner sålda kopior.

Det är dock värt att nämna att Wii Sports faktiskt lyckades kränga ännu fler exemplar men eftersom att det också bundlades med Nintendo Wii så räknas titelns 82,9 miljoner sålda ex bort från listan. Tvåa och trea på topplistan är Animal Crossing: New Horizons och Super Smash Bros Ultimate med 45,36 respektive 34,22 miljoner sålda kopior. En bra bit bakom Mario Kart 8 Deluxe om du frågar oss.

Är du en av de 70 miljoner spelare som har köpt Mario Kart 8?
<bild></bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar