Mad Max-skaparen: Därför valde jag att inte digitalt föryngra Charlize Theron i Furiosa-filmen

Snart släpper George Miller äntligen den efterlängtade prequel-filmen till Mad Max: Fury Road, kallad Furiosa, vilken handlar om den närmast redan ikoniska karaktären som spelades av Charlize Theron. Men det här är en prequel, så de behövde en yngre version av henne, vilket de valde att lösa genom att byta skådespelerska.

Miller castade Anya Taylor-Joy i rollen, något som är ett val som fortsätter debatteras bland fansen, och nu ger Miller sin egen syn på saken. Vissa regissörer, som Ang Lee i Gemini Man och Scorsese i The Irishman, valde att använda sig av digital de-aging, men Miller är emot det. Han säger till Empire att det helt enkelt beror på att Taylor-Joy imponerade på honom så mycket att han lät sig övertygas:

"There’s an innately resolute quality in [Taylor-Joy]. She’s a very determined and rigorous person. She has a mystique about her. And she’d been trained young as a ballet dancer. Charlize trained young as a ballet dancer. There’s a precision to them that was needed."

Mycket av diskussionerna kring Furiosa handlar annars om huruvida Miller använder för mycket CG-animering jämfört med den mer analoga looken i den ursprungliga Fury Road. Vad tror du själv och är du peppad på denna prequel?
<video><bild>En yngre version av Furiosa.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar