Konsolförsäljningen rasar i Storbritannien

Det har senaste halvåret kommit flera tecken på en smärre kris i konsolbranschen där Microsoft tappat varje månad jämfört med samma period året innan och Sony meddelade i februari att de inte skulle nå sina försäljningsmål och sänkte dem för senaste räkenskapsåret med fyra miljoner enheter. Nu kommer ett kvitto på hur illa ställt det faktiskt är på en av världens största spelmarknader, den brittiska.

GamesIndustry.biz rapporterar nämligen ett tapp för hårdvara/konsoler på hela 30% jämfört med i april förra året. Xbox sjönk med närmare 25%, Sony tappade en ännu större andel med drygt 25% och Switch rasade hela 38%. I sistnämndas fall spelar det förmodligen in att det inte kommer några nya stora spel till formatet längre i väntan på Switch 2, men tappet är så stort att det sannolikt inte är hela förklaringen.

På spelfronten var det för övrigt en fascinerande månad – för det mest sålda spelet i april 2024 på de brittiska öarna var en nio år gammal titel… {Fallout 4}. Att succén med TV-serien spelat in behöver vi förstås inte peka ut, och {Fallout: New Vegas} samt {Fallout 76} återfanns för övrigt på plats åtta respektive nio.

Vad tror du behöver göras för att vända trenden med den svaga konsolförsäljningen, eller är det bara en tillfällig svacka vi befinner oss i just nu?

<social>https://twitter.com/Chris_Dring/status/1788870272805650756</social>
<bild>Bethesdas radioaktiva ödemark attraherar britter något enormt.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar