Harry Potter-stjärnan: ”Jag skiter fullständigt i Harry Potter”

Det är inte alla skådespelare som minns sin tid i Harry Potter-filmerna med glädje. Eller åtminstone inte har särskilt positiva saker att säga nu många år senare. Som exempel har Alan Rickman, som gestaltade Snape, gett uttryck att han inte alltid var säker på att han skulle återvända till de nya filmerna och har i intervjuer också sagt att det var jobbigt att de yngre förmågorna inte alltid kom ihåg sina repliker. Mariam Margolyes som spelade Professor Sprout har istället uttryckt att vuxna fans borde vara över sin fascination för Harry Potter då det är en filmserie för barn.

Nu har skådespelaren Peter Mullan, som spelade den ondskefulla Corban Yaxley i båda Deathly Hallows-filmerna, sagt att han inte brydde sig särskilt mycket om sin medverkan utan att han främst gjorde det så att hans barn kunde vara på inspelningen. Han gillade heller inte att inga instruktioner gavs kring hur han skulle handskas med sin trollstav.

"I did it so my kids could be on set. I didn’t give a sh-t about Harry Potter. They just give you the wand. This piece of sh-t. I was holding it as if I was in the gang and holding a knife."

Inte så snälla ord från skådespelaren alltså om upplevelsens i Rowlings magiska universum.

<bild>Mullan har det skittrist under inspelningen.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar