Gratis Blue Dragon-tema släppt till Xbox för att hedra Akira Toriyama

Förra månaden kunde vi trist nog rapportera att skaparen av Dragon Ball, Akira Toriyama, hade dött. Han var endast 68 år gammal, men lyckligtvis kommer vi fortsätta kunna njuta av allt fint han lämnade efter sig, inte minst i skatten som är just Dragon Ball, men även sådant som mangan {Sand Land} som ju blir rollspel denna månad (läs mer i vår pinfärska förtitt).

Toriyama var dock inblandad i betydligt fler TV-spel än så och vi har tidigare hedrat honom med en artikel om hans främsta titlar, och verkade framför allt i rollspelsbranschen där han designat karaktärer till bland annat Dragon Quest-serien liksom {Chrono Trigger} och {Blue Dragon}. Sistnämnda gavs ursprungligen ut av Microsoft år 2006 (2007 i Europa), och för att hylla Toriyama har Xbox-teamet nu släppt en dynamisk Xbox Series S/X-bakgrund baserad på titeln.

Vill du spela Blue Dragon (som skapades av Final Fantasys pappa, Hironobu Sakaguchi, med musik från Final Fantasy-kompositören Nobuo Uematsu) så är det bakåtkompatibelt och kan alltså liras till både Xbox One och Xbox Series S/X. Surfa över hit för att ladda över detta japanska höjdarrollspel och njut av Toriyamas underbara design.

<social>https://twitter.com/Xbox/status/1773741943052210394</social>
<bild>En av de bättre dynamiska bakgrunderna hittills, enligt vår ringa mening.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar