Game of Thrones-skaparna trodde inte slutet skulle vara så kontroversiellt

Under knappt ett decennium dominerade Game of Thrones TV på ett sätt som påminde om 80- och 90-talet då vi hade så få kanaler att alla såg samma program. Det verkade därmed som om serien skulle bli ett tidlöst fantasyepos som definierade en ny generation, men när sista säsongen drog igång, var det som att skaparna inte alls förstod vad som gjorde serien så bra. Trots att det är under fem år sedan serien avslutades, är det som att folk helt glömt den och dess enorma popularitet är som bortblåst.

När seriens showrunners – David Benioff och D.B. Weiss – talade om kritiken de fick efter Game of Thrones-avslutningen i ett nytt avsnitt av Happy Sad Confused, berättade duon att de trodde på mer av en blandad respons: "We knew it would be controversial … [but] we hoped that it would be a little more 50/50."

<social>https://www.youtube.com/watch?v=5BpgpxbnpK0</social>

Slut på TV-serier är alltid kontroversiella, men problemet med Game of Thrones var att det kändes förhastat och att varje beslut som fattades specifikt tycktes försökte undvika fansens förväntningar. Vad tyckte du om slutet i Game of Thrones och tror du serien hade betraktats som mer klassisk idag med en bättre finalsäsong?
<bild>Allt engagemang för Game of Thrones bara försvann efter sista säsongen.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar