Game Arts varumärkesskyddar Lunar i Japan

Senast vi hörde något helt nytt om den en gång så älskade rollspelsserien Lunar var 2005, för 19 år sedan, när spinoffen Lunar: Dragon Song släpptes till Nintendo DS. Sedan dess har vi bara fått PSP-remaken Lunar: Silver Star Harmony från 2009.

Men nu verkar det finnas en chans att denna klassiska serie gör comeback. Som Gematsu uppmärksammat har Game Arts varumärkesskyddat Lunar i Japan, vilket kan tyda på att något faktiskt är på gång. Det bör nämnas att det inte är ovanligt att företag varumärkesskyddar titlar för framtida ändamål, men det finns även exempel på att det resulterat i nya spel.

Lunar: The Silver Star och dess uppföljare släpptes till Sega CD under mitten av 90-talet, men blev riktigt populära när remaken Lunar: Silver Star Story Complete lanserades till Sega Saturn år 1996 (det släpptes även till den första Playstation två år senare). Förutom en spännande och välskriven historia innehöll äventyret en hel del påkostade animé-sekvenser och gav upphov till en hel del manga baserad på spelserien.

Vi antar att få av er minns Lunar-serien, men tack vare den senaste tidens ökade popularitet för japanska rollspel tror vi att det kan vara precis rätt tid att väcka denna klassiker till liv.

<social>https://twitter.com/gematsu/status/1769779865849339996</social>
<bild>Minns du själv Lunar-serien?</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar