Final Fantasy XVI, Final Fantasy VII: Rebirth och Foamstars har alla sålt mindre än förväntat

Just nu genomgår Square Enix en stor omstrukturering, som vi redan har berört i en tidigare nyhet. Först och främst innebär det att deras ofta exklusiva samarbeten med Playstation överges till förmån för ett större fokus på lanseringar till flera format.

Även om vi gissade att detta berodde på svag försäljning av deras Playstation-exklusiva titlar, har vi nu fått detta bekräftat. Trojkan {Final Fantasy XVI}, {Final Fantasy VII: Rebirth} och {Foamstars} har samtliga misslyckats med att leva upp till Square Enix förväntningar. Bloombergs teknikjournalist Takashi Mochizuki har tagit del av företagets finansiella rapport och rapporterar att alla tre titlarna varit en kommersiell besvikelse. Det framgår dock inte vilka de specifika försäljningsmålen var för respektive titel:

<social>https://twitter.com/6d6f636869/status/1790227310567960626</social>

Han nämner att Final Fantasy XVI inledningsvis fick en bra start, men att försäljningen sedan sjönk drastiskt, och med Rebirth är det tydligen en liknande historia.

Han säger också att detta inte betyder att försäljningen är "dålig", men att den alltså inte levererat vad Square Enix förväntade sig.<bild>Om det var fler på spelet eller om det kom till för få format, förtäljer inte historien.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar