Final Fantasy VII: Rebirth verkar sälja klart sämre än väntat

Det är ingen hemlighet att hyllade {Final Fantasy VII: Rebirth} tycks ha sålt klart mindre än beräknat, något vi redan tidigare rapporterat om. Nu får vi dock lite mer konkreta besked från någon som faktiskt vet hur det ligger till, nämligen analytikern Mat Piscatella som med NPD (Circana) mäter amerikansk spelförsäljning, både digital och fysisk.

I en intervju hos Game File berättar han nu att spelets försäljning i USA är "down by a double-digit percentage when compared to Remake over the same period", och tydligen gäller detta även om man mäter mot {Final Fantasy XVI}.

Spelet har visserligen bara varit ute i drygt två månader, men vi får även veta att det för tilfället bara är det 14:e mest sålda Final Fantasy-spelet i USA. Vi förmodar att det kan klättra några placeringar med mer tid, men spel säljer som snabbast när de är nya, så vi ska nog inte räkna med några mirakel, även om en eventuell PC-version lär ge en boost.

Om de uteblivna försäljningsframgångarna för Rebirth kommer påverka den tredje delen på något sätt (exempelvis med lite lägre ambitioner för att sänka kostnaderna) får tiden utvisa.

<bild>Hur förvånad är du över att Rebirth startat trögare än väntat, trots alla hyllningar?</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar