Elon Musks Neuralink-hjärnchip låter användare spela Civilization VI via tankestyrning

I januari i år implementerades för första gången Elon Musks hjärnchip Neuralink i en människa. Chippet, som tidigare testats på och orsakat ett dussin apors död, operererades in på den helkroppsförlamade Noland Arbaugh för att öka livskvaliteten och hjälpa honom, och andra i samma sits, med vardagliga göromål. Så även spelande.

I en nypublicerad video, vilken livestreamades på X/Twitter, visar Arbaugh upp hur han styr datorns muspekare och spelar schack online på chess.com. Han avslöjar även att han via Neuralink kan lira den sjätte installationen av Firaxis gamla trotjänare Civilization. Han berättar hur han, när han för första gången fick full kontroll över datorn, satt uppe till sex på morgonen och spelade.

Riktigt rörande – och glädjande – att se hur någon får tillbaka förmågan att spela. Spola fram till 3.30 i klippet här, och kolla in det själv. Själv spelar herr Musk mest Blizzards hack n’ slash-titel Diablo IV, och då som poison shred Druid, vilket han stolt visade upp i en av Wudijos streams tidigare i år.

<bild>Elon Musk – miljardär och gamer.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar