Eiyuden Chronicle kommer få en uppföljare så småningom

{Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes} släpps faktiskt först på tisdag, men redan nu säger utvecklaren Rabbit & Bear Studios att de siktar på att fortsätta den {Suikoden}-inspirerade serien och är igång med arbetet på en uppföljare.

Det var under en Reddit-AMA (Ask Me Anything) som studion fick frågan om den tragiska bortgången av scenario writer Yoshitaka Murayama påverkat framtiden för Eiyuden Chronicle-serien. De svarade:

"We are moving forward with a sequel. It is very sad that Murayama is not with us anymore, but we have discussed many things with him. I hope we will be able to carry on Murayama’s legacy, and I always want to treasure his last work. I hope many people will support this game."

Murayama dog i februari, bara två månader innan premiären av Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes. Han var en av de verkliga veteranerna i Konamis Suikoden-team, som sedermera hoppade av och grundade Rabbit & Bear Studios eftersom Konami inte längre tycktes vara intresserad av spelutveckling.

Vi har givetvis en recension på gång av äventyret som kommer till PC, Playstation, Switch och Xbox (samt ingår med Game Pass redan från premiärdagen), där vi berättar om den andliga Suikoden-uppföljaren lever upp till originalspelen.

<bild>Trots Konamis ointresse får vi snart vad som i allt väsentligt är ett nytt Suikoden, utvecklat av samma personer.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar