Dead Cells-studion utvecklar ett Prince of Persia-äventyr

Motion Twin lämnade {Dead Cells} bakom sig för flera år sedan, eftersom Evil Empire varit den huvudsakliga utvecklaren av spelets innehåll efter lanseringen. Det sistnämnda inkluderar den mycket hyllade Return to Castlevania-expansionen, så det var därför lite vemodigt med beskedet för två månader sedan att båda studiorna skulle överge Dead Cells. Detta innebär att Motion Twins enda fokus ligger på {Windblown}, och nu verkar det som att vi vet vad Evil Empire arbetar med.

Tom Henderson, som har en fläckfri meritlista när det gäller läckor om Ubisofts titlar, avslöjar att Evil Empire arbetat på ett nytt Prince of Persia-spel under de senaste fyra åren och är redo att officiellt presentera roguelite-titeln senare i år. Det är dock inte allt, eftersom den franska utgivaren dessutom förbereder sig för att lansera detta spel via Early Access i år.

En av anledningarna till att Ubisoft går denna väg (något de annars aldrig gör) är att Evil Empire planerar att följa i Dead Cells fotspår genom att kontinuerligt förändra spelet med gratis uppdateringar baserade på feedback från spelarna.

Det enda andra vi har får veta om denna roguelite-tolkning av Prince of Persia-spel är att designen hämtar mycket inspiration från fransk-belgiska serier, så det kommer definitivt se helt annorlunda ut än {Prince of Persia: The Lost Crown} och {Prince of Persia: The Sands of Time Remake}.
<bild>Motion Twin har definitivt kapacitet att skapa ett av seriens bästa spel någonsin.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar