Cliff Bleszinskis Lawbreakers återvänder från de döda

Cliff Bleszinski var en av spelvärldens mest lovade utvecklare under sin tid hos Epic där han först gjorde klassikern Jazz Jackrabbit, och var därefter med och utvecklade {Unreal Tournament} innan han skapade {Gears of War}.

Efter att ha gjort {Gears of War 3} skar det sig i relationerna med den forna arbetsgivaren Epic och Bleszinski grundade egna studion Boss Key, vars första spel var {Lawbreakers}. Det var en arenaskjutare precis när folk gick över till battle royale, och Boss Key försökte desperat haka på den trenden med {Radical Heights}. Även det floppade dock och studion fick slå igen – varpå Bleszinski lämnade spelvärlden (och har aldrig återvänt).

Lawbreakers var dock ett bra actionspel som många saknat, och det har funnits en efterfrågan bland gamers att få spela det igen. Och nu är det på väg som ett fanprojekt, med stöd av Bleszinski själv.

Det handlar om fans som arbetat på att göra detta möjligt sedan 2022, och under den gångna helgen kördes första publika testet, vilket uppges ha gått utmärkt (även om denna version av Lawbreakers är ganska tom då den inte är färdig ännu). Fler tester är dock på väg och vill du prova på denna actionfyllda arenaskjutare, så surfa iväg till RELB:s Discord-server för att få veta mer.

<social>https://twitter.com/therealcliffyb/status/1779264293692752147</social>
<social>https://twitter.com/MayorReynoldsTV/status/1779636450369192037</social>
<bild>Kommer du ihåg Lawbreakers?</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar