Cliff Bleszinski kommer ”definitivt köpa Gears of War: E-Day”

Det var väldigt många som gladdes åt utannonseringen av Gears of War: E-Day i söndags under Xbox Games Showcase. Inte bara för att det var länge sedan vi fick ett spel i serien, utan även för att det blir en återgång till rötterna med ett tydligt skräcktema.

En av fansen som gillade detta lite extra var seriens skapare Cliff Bleszinski. Under en intervju i podcasten Xbox Expansion Pass slår han direkt fast att han kommer "definitely be picking up E-Day" när det släpps, vilket kanske inte är helt överraskande med tanke på att han faktiskt efterlyste en reboot så sent som förra året. Men han har även lite egna förhoppningar och säger (transkriberat av Pure Xbox):

"I want to see Marcus and Dom further bond.

I want to see some of the war from the perspective of a child. […] It’d be really really cool to alternate to a child’s perspective, going through E-Day. All the child can do is like, do the whole throw a rock to distract a locust, try and do stealth segments, right. The whole cycle of empowerment versus losing that power. I think that could be really really compelling."

Att vi ska få se Marcus Fenix och Dominic Santiago bli varandras bästa vänner kan vi nog lugnt räkna med eftersom det verkar vara en av hörnstenarna – men vad tycker du om Bleszinskis idé att få uppleva Emergence Day i rollen som ett barn?

Gears of War: E-Day har inte något premiärdatum ännu, eller ens ett utgivningsår för den delen, men vi bör inte förvänta oss en release i år utan mer sannolikt 2025 eller till och med 2026. Det kommer dock förhoppningsvis bli riktigt snyggt, eftersom The Coalition nyligen sade att det kommer "set a new standard in technical excellence" – vilket faktiskt inte låter helt orimligt med tanke på deras tidigare arbete (inklusive det fantastiska The Matrix Awakens).

<bild>Håller du med Cliffy B?</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar