Bethesda: Fallout 4 ”siktar hela tiden på 4K och 60 bilder per sekund” till Xbox

Det var inte alla som var helt nöjda med förra veckans {Fallout 4}-uppdatering till Playstation 5 och Xbox Series S/X (samt PC). Playstation-användarna noterade nämligen att de som fått spelet med PS Plus Essential eller PS Plus Collection inte får uppdateringen medan PC-användarna fick rejäla problem med moddar och annat.

Xbox-användarna verkade dock desto nöjdare, men även där finns en märklig grej. Bethesda har nu via X förtydligat en stor skillnad i just Xbox Series X-versionen. Det visar sig nämligen att även den som väljer alternativet Quality Mode till Xbox Series X kommer få köra spelet i 60 bilder per sekund, att jämföra med 30 bilder per sekund till Playstation 5 (40 med 120Hz).

Orsaken är att denna version "actually targets 4K 60 FPS in all modes". På vad som isåfall är skillnaden mot Performance Mode till Xbox Series X, skriver Bethesda att detta läge "is more aggressive in lowering settings to maintain this target". Folk verkar dock inte tycka att det är någon större skillnad utifrån kommentarerna att döma (medan flera uppger sig ha problem med upplösningen 1440p).

Det känns onekligen som att Bethesda stressat ut uppdateringen för att rida på populariteten från TV-serien, men att Quality Mode körs i för hög bilduppdatering torde ändå vara ett av de mindre problemen, eller vad säger ni?

<social>https://twitter.com/BethesdaStudios/status/1784309667113456043</social>
<bild>Brukar du välja Performance eller Quality Mode?</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar