Bekräftat: Det är ett nytt Shovel Knight på gång

Summer Game Fest, Xbox Games Showcase och Ubisoft Forward må vara avklarade, men än är det inte slut på spelfestligheterna inför sommaren. Vi väntar framför allt på Nintendos kommande Direct – och under fredagskvällen hade Yacht Club Games en egen tillställning.

Deras presentation var framför allt till för att hylla tioårsjubileumet av Shovel Knight – men de hade även en överraskning på gång, som låg helt i linje med våra förhoppningar… det är nämligen ett nytt Shovel Knight på väg.

Det blir dock inte tal om en uppföljare, utan detta nya spel är "a bold new adventure that will launch Shovel Knight into an entirely new dimension of gaming". Utvecklarna utlovar "an experience that not only honors the Shovel Knight legacy but also pioneers groundbreaking, innovative gameplay mechanics", och säger även att vi kan se fram emot "electrifying action, richer mechanics, and all the timeless charm you expect from a Shovel Knight title".

Spännande, men tydligen ska vi trots detta kunna känna igen oss eftersom denna nya titel ska "honor the legacy" av originalet. I väntan på att få veta mer bör vi dock spela tidigare Shovel Knight-titlar eftersom de innehåller ledtrådar om vad som komma skall.

Det låter därmed som att vi inte bör förvänta oss att få se något mer den närmsta tiden, men nu vet vi iallafall att det är mer på gång – och det räcker långt. Kika på eventet i sin helhet nedan.

<social>https://www.youtube.com/watch?v=js_FCGpSAgM</social>

<bild>Det är äntligen mer Shovel Knight på väg.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar