Baldur’s Gate III tros ha sålt närmare 15 miljoner exemplar

Det råder ingen tvekan om att {Baldur’s Gate III} varit en massiv framgång för Larian Studios, men de har inte officiellt släppt några försäljningssiffror för spelet. I slutet av februari lät dock Michael Douse, director of publishing hos Larian Studios, meddela att spelet har sålt "way over 10 millions", som han uttryckte det.

Nu har Larians grundare Swen Vincke sagt i en intervju hos Gamespot att Baldur’s Gate III sålt nästan dubbelt så mycket som {Divinity: Original Sin} 2 – och eftersom Larian sällan ger konkreta försäljningssiffror krävs det lite research för att ta reda på vad det betyder:

"It’s almost doubled Divinity: Original Sin 2 now, so it’s doing really well, as Divinity: Original Sin 2 was very successful. So it did beyond what we expected."

Under Game Developers Conference 2019 sade Swen Vincke att Divinity: Original Sin sålts i 2,5 miljoner exemplar, och i en intervju med Eurogamer under sommaren förra året sade Vincke att Divinity: Original Sin 2 sålt tre gånger så mycket som originalet. Det innebär 7,5 miljoner – och om Baldur’s Gate III har sålt nästan dubbelt så mycket som Divinity: Original Sin 2, så är vi nära 15 miljoner.

Som du kan se är dessa siffror ytterst inofficiella, men vad som är obestridligt är att Baldur’s Gate III varit en enorm framgång för Larian – även om det verkar som att det kanske blir en annan studio som gör nästa spel i serien.

<bild>Larian Studios visar att kvalitet lönar sig.</bild>

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar