Apple stämmer ingenjör för att ha läckt detaljer om Vision Pro

En tidigare anställd ingenjör stäms nu av Apple för att ha läckt information om bland annat Vision Pro under sin tid hos bolaget. Personen i fråga påstås ha skickat över 1400 meddelanden till en reporter på Wall Street Journal och över 10 000 meddelanden till en annan journalist.

Personens motivation bakom det hela sägs vara att han helt enkelt inte trodde på Vision Pro som en produkt, och genom sina läckor kanske kunde sätta stopp för projektet. Utöver detta skall också läckören ha skickat mer än 10 000 meddelanden till en annan journalist som arbetade för The Information.

Allt detta gjordes dessutom från den anställdes arbetstelefon, vilket också gjorde att han blev påkommen under slutet av förra året och sparkad på plats. Apple anser dock fortfarande att han utgör ett hot på grund av sin tidigare kunskap och kräver nu 250 000 kronor i skadestånd för att han brutit mot företagets sekretessavtal.

Detta är långt ifrån första gången som anställda hos Apple läcker information och involverade till och med FBI vid ett tillfälle när teknologi till själkörande bilar stals.

<bild>Vad sägs om att inte läcka saker via din arbetstelefon?</bild>

Källan

Läs hela nyheten här

Lämna en kommentar